Get Adobe Flash player

Kečup s cviklou

 

Potrebujeme:Kečup s cviklou od Blaženy S.

 

1 kg zrelé paradajky

500 g jablká

250 g cibuľa

1 kus stredne veľká cvikla

6 strúčikov cesnak

200 g kryštálový cukor

100 ml ocot

6 kávová lyžička soľ

0,5 kávová lyžička mleté čierne korenie

1 kávová lyžička mletá sladká červená paprika

1 kávová lyžička mletá pálivá červená paprika

feferónka podľa chuti

 

Do vrecúška z gázy vložíme a zaviažeme: 6 kusov celé čierne korenie, 6 kusov bobkový list, 6 kusov celé nové korenie, 4 ks klinčeky, ktoré na konci varenia vyberieme.

 

Postup:

 

Paradajky pokrájame, cviklu postrúhame na strúhadle na väčších slzičkách, umyté jablká aj so šupkou pokrájame, jadrovník vykrojíme, cibuľu a cesnak pokrájame na menšie kúsky, pridáme cukor, ocot, soľ, mleté čierne korenie oba druhy papriky, feferónku a koreniny. Za stáleho miešania varíme zmes od bodu varu jednu hodinu. Prepasírujeme, necháme vychladnúť a naplníme do čistých pohárikov, uzavrieme viečkom.

 

Sterilizujeme pri teplote 100°C 30 minút. Je výborný, hustý.

Zvyknem ho po sterilizovaní nechať vychladnúť v hrnci, kde sa sterilizuje. Z uvedenej dávky je 4-5 menších asi 300 ml pohárov.

Môžeme samozrejme pripraviť aj sladkú verziu, bez pálivej papriky a feferónky.

 

Recept vyzerá byť vzhľadom na použité množstvo surovín pracný, ale výsledok stojí za to. Aspoň vieme čo jeme a bez chémie!

 

Recept poslala: Blažena S.

 

Pridaj komentár

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.