• valentín
Get Adobe Flash player

Poťah z múky

Poťah z múky, torty, koláče, plnky

Potrebujeme:

150 ml vody

70 g masla

150 g hladkej múky

500 g preosiateho práškového cukru

farbivo, mandľová aróma

Postup:

Vodu s maslom privedieme do varu, keď to vrie, pridáme múku a miešame až sa nám hmota nezačne odlepovať od hrnca cca 3-4 minúty. Preklopíme na dosku a necháme vychladnúť. Môžme prikryť mikroténovým sáčkom aby nám hmota neokornatela. Vychladnuté zmiešame s práškovým cukrom. Vypracujeme hmotu, ktorú ochutíme a ofarbíme podľa potreby. Hmota má byť hladká a lesklá. Pri valkaní podsypávame práškovým cukrom.

V chladničke skladujeme aj týždeň. S hmotou sa veľmi dobre robí, je to lacnejšia bezmliečna hmota.

Pridaj komentár

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.