Get Adobe Flash player

Smotanový osúch

 

Potrebujeme:Smotanový osúch, sladký život, recepty, koláče, torty, plnky, domáca kuchyňa

 

350 g hladkej múky

100 ml oleja

cca 200 ml mlieka

30 g kvasníc

1 KL práškového cukru

1/2 KL múky do kvásku

soľ

 

450 g kyslej smotany

slanina

1 veľká cibuľa

kôpor

 

Postup:

 

Z časti teplého mlieka, kvasníc, cukru a 1/2 KL múky urobíme kvások. Do múky pridáme vykysnutý kvások, olej a postupne prilievame mlieko. Nezabudneme cesto osoliť. Varechou vymiesime redšie cesto. Keď sa nám zdá, že je cesto tuhú, pridáme ďalšie mlieko. Po vymiesení, cesto pomúčime, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste cca 45 minút kysnúť. Veľký plech dobre pomastíme olejom a vykysnuté cesto na ňom rukami (mastnými) porozťahujeme až po okraj plechu. Potrieme kyslou smotanou a posypeme krájanou cibuľou, slaninou a kôprom. Osolíme a dáme piecť pri 200 °C na cca 10 minút.

 

Pridaj komentár

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.