Čerešňový likér
1 kg višní
cca 600 – 700 g kryštálového cukru
500 ml 40% vodky
150 ml rumu
1 vanilkový cukor
5 klinčekov
kúsok škorice
kúsok badiánu
Postup:
Čerešne umyjeme a odstopkujeme. Vrstvíme ich s cukrom. Pridáme koreniny, vanilkový cukor a zalejeme alkoholom. Pohár dobre utesníme fóliou a viečkom. Pohárom zatrepeme aby sa všetko dobre zmiešalo. Pohár položíme na parapet kde dopadajú slnečné lúče a necháme odstáť cca 6 týždňov. Každý deň musíme pohárom viac krát zatrepať aby sa čerešne a cukor premiešali. Tak zabezpečíme, aby všetky čerešne boli ponorené v alkohole. Po šiestich týždňoch obsah zlejeme cez gázu a rozlejeme do pripravených fliaš. Čerešne nevyhadzujeme ale použijeme napríklad do koláčov, čokoládových košíčkov, guliek…
- Mini veterníčky s vanilkovým pudingom 5. marca 2023
- Srdiečko z lásky 5. marca 2023
- Medový krémeš 4. marca 2023
- Karamelovo – orechový koláčik 3. marca 2023
- Makový koláč 2. marca 2023
Pridaj komentár