• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Čerešňový likér

 

Potebujeme:čerešňovica, čerešňový likér, višňový likér, sladký život, osvedčené recepty, domáci likér

 

1 kg višní

cca 600 – 700 g kryštálového cukru

500 ml 40% vodky

150 ml rumu

1 vanilkový cukor

5 klinčekov

kúsok škorice

kúsok badiánu

 

Postup:

 

Čerešne umyjeme a odstopkujeme. Vrstvíme ich s cukrom. Pridáme koreniny, vanilkový cukor a zalejeme alkoholom. Pohár dobre utesníme fóliou a viečkom. Pohárom zatrepeme aby sa všetko dobre zmiešalo.  Pohár položíme na parapet kde dopadajú slnečné lúče a necháme odstáť cca 6 týždňov. Každý deň musíme pohárom viac krát zatrepať aby sa čerešne a cukor premiešali. Tak zabezpečíme, aby všetky čerešne boli ponorené v alkohole. Po šiestich týždňoch obsah zlejeme cez gázu a rozlejeme do pripravených fliaš. Čerešne nevyhadzujeme ale použijeme napríklad do koláčov, čokoládových košíčkov, guliek…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.