Černicová torta s mascarpone

 

Potrebujeme:

 

Korpus

4 vajcia

8 PL práškového cukru

8 PL polohrubej múky

 

Krém

250 ml šľahačky

250 g mascarpone

práškový cukor, vanilkový cukor

 

lekvár

černice na ozdobu

 

Postup:

 

Celé vajcia vyšľaháme  s cukrom do peny. Potom zľahka varechou vmiešame múku. Cesto vylejeme do formy. Pečieme pri teplote 180 °C cca 25 – 30 minút. Upečený koprus necháme vychladnúť. Potrieme lekvárom a krémom. Ozdobíme černicami. Dáme stuhnúť do chladničky.

Krém: Mascarpone vymiešame s cukrom, pridáme šľahačku a všetko spolu vyšľaháme do stuhnutia.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.