Černicová torta s mascarpone
Korpus
4 vajcia
8 PL práškového cukru
8 PL polohrubej múky
Krém
250 ml šľahačky
250 g mascarpone
práškový cukor, vanilkový cukor
lekvár
černice na ozdobu
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Potom zľahka varechou vmiešame múku. Cesto vylejeme do formy. Pečieme pri teplote 180 °C cca 25 – 30 minút. Upečený koprus necháme vychladnúť. Potrieme lekvárom a krémom. Ozdobíme černicami. Dáme stuhnúť do chladničky.
Krém: Mascarpone vymiešame s cukrom, pridáme šľahačku a všetko spolu vyšľaháme do stuhnutia.
Vyskúšajte
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár