Černicová torta s mascarpone
Korpus
4 vajcia
8 PL práškového cukru
8 PL polohrubej múky
Krém
250 ml šľahačky
250 g mascarpone
práškový cukor, vanilkový cukor
lekvár
černice na ozdobu
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Potom zľahka varechou vmiešame múku. Cesto vylejeme do formy. Pečieme pri teplote 180 °C cca 25 – 30 minút. Upečený koprus necháme vychladnúť. Potrieme lekvárom a krémom. Ozdobíme černicami. Dáme stuhnúť do chladničky.
Krém: Mascarpone vymiešame s cukrom, pridáme šľahačku a všetko spolu vyšľaháme do stuhnutia.
Vyskúšajte
- Pečená kačica 13. septembra 2023
- Krémeš z lístkového cesta 11. septembra 2023
- Brokolicová krémová polievka 4. septembra 2023
- BeBe tvarohový nepečený koláčik 4. septembra 2023
- Gaštanové kocky 2. septembra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár