Černicová torta s mascarpone
Korpus
4 vajcia
8 PL práškového cukru
8 PL polohrubej múky
Krém
250 ml šľahačky
250 g mascarpone
práškový cukor, vanilkový cukor
lekvár
černice na ozdobu
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Potom zľahka varechou vmiešame múku. Cesto vylejeme do formy. Pečieme pri teplote 180 °C cca 25 – 30 minút. Upečený koprus necháme vychladnúť. Potrieme lekvárom a krémom. Ozdobíme černicami. Dáme stuhnúť do chladničky.
Krém: Mascarpone vymiešame s cukrom, pridáme šľahačku a všetko spolu vyšľaháme do stuhnutia.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár