Černicová torta s mascarpone
Korpus
4 vajcia
8 PL práškového cukru
8 PL polohrubej múky
Krém
250 ml šľahačky
250 g mascarpone
práškový cukor, vanilkový cukor
lekvár
černice na ozdobu
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Potom zľahka varechou vmiešame múku. Cesto vylejeme do formy. Pečieme pri teplote 180 °C cca 25 – 30 minút. Upečený koprus necháme vychladnúť. Potrieme lekvárom a krémom. Ozdobíme černicami. Dáme stuhnúť do chladničky.
Krém: Mascarpone vymiešame s cukrom, pridáme šľahačku a všetko spolu vyšľaháme do stuhnutia.
Vyskúšajte
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
Podporte nás!
Pridaj komentár