• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Cesnakové kura s medom

 

Potrebujeme:pecene_kura23jpg

 

1 celé kura

soľ

2 strúčiky cesnaku

červená mletá paprika

kmín

masť

sójová omáčka

1 PL medu

1 KL jablčného ocota

grilovacia horčica

 

Postup:

 

Kura si vopred nasolíme. Do pekáča vložíme kura, ktoré posypeme červenou paprikou, celým kmínom a na väčšie kúsky nakrájaným cesnakom. Podlejeme vodou, pridáme masť a dáme piecť. Pečieme prikryté 30 minút pri 200 °C.

Kura vyberieme, popolievame výpekom a nakoniec kura ochutíme sójovou omáčkou (podľa chuti). Opäť prikryjeme a ďalej pečieme. Po cca 15 minútach kura potrieme medom a octom. Za ďalších 15 minút kura opäť polejeme výpekom, sójovkou a potrieme horčicou. Kura necháme zapiecť. Už neprikrývame.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.