Čínske kuracie mäso so zeleninou
3 kuracie prsia
olej
soľ
vegeta
sójová omáčka
kukuričný škrob (solamyl)
bujón
1/2 malej kapusty
1 veľká červená paprika
1/2 šálky kápie v sladkokyslom náleve
1 šálka hrášku
1 veľká cibuľa
jarná cibuľka
1 menšia mrkva
kúsok póru
rezance (ryžové, pšeničné…)
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na tenké malé plátky, osolíme, ochutíme vegetou, sójovou omáčkou a dobre polejeme olejom. Takto ochutené kuracie prsia poprášime škrobom a ešte raz premiešame. Mäso odložíme na pár hodín do chladničky. Všetku zeleninu nakrájame.
Na rozpálenej panvici na troche oleja sprudka orestujeme mäso. Orestované mäso odložíme z panvice bokom.
Na troche oleja restujeme zeleninu. Ako prvú pridáme na panvicu kapustu, cibuľu, mrkvu, pór a jarnú cibuľku a nakoniec kápiu s hráškom. Počas restovania ochutíme sójovkou, bujónom a podľa chuti môžeme pridať čili. Keď nám zelenina trocha zmäkne, pridáme k nej mäso. Všetko dobre premiešame, podľa potreby podlejeme trochou vody (zahustíme škrobom). Mäso podávame s čínskymi rezancami.
Cestoviny pripravíme podľa návodu.
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Pridaj komentár