• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Domáce slíže s tvarohom a slaninkou

 

Potrebujeme:Domáce slíže s tvarohom, smotanou a slaninkou

 

500 g hrubej múky

200 – 250 ml vlažnej vody

1 vajce

soľ

 

tvaroh

kyslá smotana

slanina

 

 

 

Postup:

 

Z múky, soli, vajíčka a vody vypracujeme hladké cesto. Cesto si rozdelíme na cca 3 časti, ktoré vyvaľkáme  na potrebnú hrúbku (podľa toho ako hrubé slíže ľúbime :-)). Cesto musí byť počas vaľkania dobre pomúčené. Vyvaľkané cesto necháme trocha obschnúť. Nesmie byť však príliš suché aby sa počas krájania nelámalo. Následne ho rozkrájame na menšie pásy. Pásy dobre pomúčime, naukladáme na seba a krájame rezance. Kto má k dispozícii mlynček na slíže, tak ho použije a nemusí krájať ručne. 🙂

 

Slíže rozložíme na pomúčenú dosku a trochu necháme preschnúť. Dáme ich vyvariť do vriacej osolenej vody a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich sitkom. Rozložíme ich na vymastený plech a dobre premiešame s masťou (olejom).

 

Slíže podávame ozdobené tvarohom, kyslou smotanou a vyškvarenou slaninkou.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.