Drobné medovníčky
500 g hladkej múky T650
225 g práškového cukru
1 balenie perníkového korenia
1/2 KL sódy bikarbóny
2 vajíčka
100 g zmäknutého masla
2 PL rumu
2 PL medu (nie tuhý)
vlažná voda na potretie medovníčkov
vajíčko na potretie (nemusí byť)
Postup:
Všetky suché suroviny spolu zmiešame. Pridáme maslo, neskôr rozšľahané vajíčka, rum a med. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do mikroténového sáčika a necháme ho odležať pri izbovej teplote cca 5 hodín.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm. Vykrajujeme drobnejšie tvary. Ukladáme na papierom na pečenie vyložený plech. Pred pečením medovníčky potrieme vlažnou vodou.
Medovníčky pečieme pri teplote 180°C cca 6 – 7 minút.
Ak chceme mať medovníčky lesklé:
Ihneď po vybratí z rúry, potrieme medovníčky rozšľahaným vajíčkom. Takto budú krásne lesklé na povrchu.
Vychladnuté medovníčky zdobíme bielkovou polevou.
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
Pridaj komentár