Drobné medovníčky

 

Potrebujeme:

 

500 g hladkej múky T650

225 g práškového cukru

1 balenie perníkového korenia

1/2 KL sódy bikarbóny

2 vajíčka

100 g zmäknutého masla

2 PL rumu

2 PL medu (nie tuhý)

 

vlažná voda na potretie medovníčkov

vajíčko na potretie (nemusí byť)

 

Postup:

 

Všetky suché suroviny spolu zmiešame. Pridáme maslo, neskôr rozšľahané vajíčka, rum a med. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do mikroténového sáčika a necháme ho odležať pri izbovej teplote cca 5 hodín.

Cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm. Vykrajujeme drobnejšie tvary. Ukladáme na papierom na pečenie vyložený plech. Pred pečením medovníčky potrieme vlažnou vodou.

Medovníčky pečieme pri teplote 180°C cca 6 – 7 minút.

 

Ak chceme mať medovníčky lesklé:

Ihneď po vybratí z rúry, potrieme medovníčky rozšľahaným vajíčkom. Takto budú krásne lesklé na povrchu. 

Vychladnuté medovníčky zdobíme bielkovou polevou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.