Fánky fašiangové
500 g polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
2 PL práškového cukru
3 žĺtka
200 – 250 ml šľahačky
20 g roztopeného masla
trocha soli
olej na vysmážanie
práškový a vanilkový cukor na obalenie
Postup:
Vypracujeme cesto z múky, cukru, soli, prášku do pečiva a tekutých surovín. Cesto rozdelíme na dve časti z ktorých vymiesime bochníčky. Cesto necháme v chladničke odležať cca hodinu. Nakoniec ho rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a radielkom rozkrájame na obdĺžniky (štvorce). V každom obdĺžniku spravíme radielkom 2-3 zárezy. Takto pripravené fánky vysmážame v oleji. Vysmažené fánky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a obalíme v práškovo-vanilkovom cukre.
Vyskúšajte
- Plnené vanilkové muffiny 13. apríla 2021
- Jarné závitky 29. marca 2021
- Jahodový koláč so sušienkami 23. marca 2021
- Oreo cheesecake 22. marca 2021
- Tagliatelle carbonara 19. marca 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár