Fánky fašiangové

 

Potrebujeme:Fánky, Bezplnkové koláče, Smažené dobroty, Fašiangy, smažené fánky, rumové fánky, jednoduché fánky, rýchle fánky, fašiangové recepty, vanilkové fánky, Sladký život

 

500 g polohrubej múky

1/2 prášku do pečiva

2 PL práškového cukru

3 žĺtka

200 – 250 ml šľahačky

20 g roztopeného masla

1 PL rumu

trocha soli

 

olej na vysmážanieFánky, Bezplnkové koláče, Smažené dobroty, Fašiangy, smažené fánky, rumové fánky, jednoduché fánky, rýchle fánky, fašiangové recepty, vanilkové fánky, Sladký život

práškový a vanilkový cukor na obalenie

 

Postup:

 

Vypracujeme cesto z múky, cukru, soli, prášku do pečiva a tekutých surovín. Cesto rozdelíme na dve časti z ktorých vymiesime bochníčky. Cesto necháme v chladničke odležať cca hodinu. Nakoniec ho rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a radielkom rozkrájame na obdĺžniky (štvorce). V každom obdĺžniku spravíme radielkom 2-3 zárezy. Takto pripravené fánky vysmážame v oleji. Vysmažené fánky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a obalíme v práškovo-vanilkovom cukre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.