Gaštanové rezy s mandľovými lupienkami
10 vajec
10 PL kryštálového cukru
10 PL hladkej múky
Krém
250 g masla
250 g gaštanového pyré
1 salko
Poleva
90 g čokolády na varenie
90 g hery
2 PL lekváru
mandľové lupienky
Postup:
Z bielkov ušľaháme sneh. Počas šľahania pridávame cukor. Do vyšľahaného snehu pridáme po častiach žĺtky. Spolu vyšľaháme. Nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku. Vylejeme na menší a papierom vyložený plech a upečieme pri 180 °C cca 30 – 35 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť. Korpus pozdĺžne prekrojíme, natrieme lekvárom a polovicou krému. Prikryjeme druhou polovicou korpusu a natrieme zvyšným krémom. Polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme lupienkami.
Krém: Maslo vyšľaháme, postupne pridávame pyré a nakoniec salko. Dobre vyšľaháme.
Vyskúšajte
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár