Hokaido polievka
730 g tekvice hokaido
4 PL červenej šošovice
120 g mrkvy
500 ml vody
100 ml šľahačky (plnotučného mlieka)
soľ (vegeta)
zmes korenia (kmín, kurkuma, škorica, 1 klinček, koriander, korenie čierne, citrónová kôra, bobkový list)
kúsok zázvoru
cesnak
jarná cibuľka
olivový olej
Postup:
Tekvicu rozpolíme a odstránime z nej jadierka. Tekvicu aj so šupkou nakrájame na menšie kocky. Rovnako nakrájame aj mrkvu, cibuľku a zázvor. Šošovicu premyjeme vodou. Na troche olivového oleja orestujeme tekvicu, bielu časť cibuľky a mrkvu. Pridáme šošovicu, zázvor, soľ, koreniny, podlejeme vodou a uvaríme do mäkka. Rozmixujeme tyčovým mixérom, zjemníme šľahačkou a ešte chvíľu povaríme aj so strúčikom cesnaku. Pred podávaním ozdobíme zelenou časťou cibuľky a olivovým olejom.
Koreniny pridávame do polievky mleté, z každého trošku asi tak na špičku noža.
Bobkový list, klinček a čierne korenie pridáme v celku. Pred rozmixovaním vyberieme z polievky.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár