Hokaido polievka
730 g tekvice hokaido
4 PL červenej šošovice
120 g mrkvy
500 ml vody
100 ml šľahačky (plnotučného mlieka)
soľ (vegeta)
zmes korenia (kmín, kurkuma, škorica, 1 klinček, koriander, korenie čierne, citrónová kôra, bobkový list)
kúsok zázvoru
cesnak
jarná cibuľka
olivový olej
Postup:
Tekvicu rozpolíme a odstránime z nej jadierka. Tekvicu aj so šupkou nakrájame na menšie kocky. Rovnako nakrájame aj mrkvu, cibuľku a zázvor. Šošovicu premyjeme vodou. Na troche olivového oleja orestujeme tekvicu, bielu časť cibuľky a mrkvu. Pridáme šošovicu, zázvor, soľ, koreniny, podlejeme vodou a uvaríme do mäkka. Rozmixujeme tyčovým mixérom, zjemníme šľahačkou a ešte chvíľu povaríme aj so strúčikom cesnaku. Pred podávaním ozdobíme zelenou časťou cibuľky a olivovým olejom.
Koreniny pridávame do polievky mleté, z každého trošku asi tak na špičku noža.
Bobkový list, klinček a čierne korenie pridáme v celku. Pred rozmixovaním vyberieme z polievky.
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
- Jablková štrúdľa s hrozienkami 16. októbra 2023
Pridaj komentár