Hovädzie mäso na smotane
750 g hovädzie mäso (nožina)
olej, korenie, soľ
1 veľká cibuľa
masť
nové korenie
drvená rasca, sladká paprika
majoránka, bobkový list
1 kocka bujónu – hovädzí extra silný
1 strúčik cesnaku
za hrsť sušených húb (zaliate vriacou vodou)
koreňová zelenina
1 PL horčice
šľahačka
múka na zahustenie
Postup:
Mäso nakrájame, osolíme, okoreníme a premiešame s trochou oleja. Uzavrieme do nádoby a dáme odležať na cca 12 hodín do chladničky.
Cibuľu usmažíme na masti, pridáme mäso a všetky koreniny s bujónom. Osmažíme a zalejeme trochou vody. K mäsu pridáme celý strúčik cesnaku a scedené huby, ktoré sme nechali zmäknúť v hrnčeku s vodou. Dusíme v kuchte cca 35 minút.
Po tomto čase varený cesnak vyberieme a k mäsu pridáme na malé kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a horčicu. Podlejeme ešte trochou vody a dusíme v kuchte ešte 10 minút.
Nakoniec pridáme šľahačku a zahustíme zátrepkou z múky.
Podávame s knedľou.
Pridaj komentár
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
Jedna odpoveď na Hovädzie mäso na smotane