Hovädzie mäso na smotane

 

Potrebujeme:

 

750 g hovädzie mäso (nožina)

olej, korenie, soľ

 

1 veľká cibuľa

masť

nové korenie

drvená rasca, sladká paprika

majoránka, bobkový list

1 kocka bujónu – hovädzí extra silný

1 strúčik cesnaku

za hrsť sušených húb (zaliate vriacou vodou)

koreňová zelenina

1 PL horčice

šľahačka

múka na zahustenie

 

Postup:

 

Mäso nakrájame, osolíme, okoreníme a premiešame s trochou oleja. Uzavrieme do nádoby a dáme odležať na cca 12 hodín do chladničky.

 

Cibuľu usmažíme na masti, pridáme mäso a všetky koreniny s bujónom. Osmažíme a zalejeme trochou vody. K mäsu pridáme celý strúčik cesnaku a scedené huby, ktoré sme nechali zmäknúť v hrnčeku s vodou. Dusíme v kuchte cca 35 minút.

 

Po tomto čase varený cesnak vyberieme a k mäsu pridáme na malé kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a horčicu. Podlejeme ešte trochou vody a dusíme v kuchte ešte 10 minút.

 

Nakoniec pridáme šľahačku a zahustíme zátrepkou z múky.

 

Podávame s knedľou.

 

 

Jedna odpoveď na Hovädzie mäso na smotane

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    Connect with Facebook

    face_uprava
    Podporte nás!
    Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
    Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.