Hrachová polievka s klobáskou

 

Potrebujeme:

 

250 – 300 g poleného žltého hrachu (vopred namočený)

1 cibuľa

klobása

2 zemiaky

2 strúčiky cesnaku

100 – 150 ml smotany na varenie

2 KL hladkej múky

soľ, korenie, bobkový list

majoránka

masť

 

Postup:

 

Cibuľku usmažíme na masti, pridáme namočený hrach, celú klobásu, korenie, bobkový list a varíme. Keď máme hrach uvarený, klobásu vyberieme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, cesnak, majoránku, soľ a povaríme. Pred koncom varenia zahustíme smotanou zmiešanou s múkou. Povaríme ešte 5 minút. 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.