Hrachová polievka s klobáskou
250 – 300 g poleného žltého hrachu (vopred namočený)
1 cibuľa
klobása
2 zemiaky
2 strúčiky cesnaku
100 – 150 ml smotany na varenie
2 KL hladkej múky
soľ, korenie, bobkový list
majoránka
masť
Postup:
Cibuľku usmažíme na masti, pridáme namočený hrach, celú klobásu, korenie, bobkový list a varíme. Keď máme hrach uvarený, klobásu vyberieme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, cesnak, majoránku, soľ a povaríme. Pred koncom varenia zahustíme smotanou zmiešanou s múkou. Povaríme ešte 5 minút.
Vyskúšajte
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár