Hrachová polievka s klobáskou
250 – 300 g poleného žltého hrachu (vopred namočený)
1 cibuľa
klobása
2 zemiaky
2 strúčiky cesnaku
100 – 150 ml smotany na varenie
2 KL hladkej múky
soľ, korenie, bobkový list
majoránka
masť
Postup:
Cibuľku usmažíme na masti, pridáme namočený hrach, celú klobásu, korenie, bobkový list a varíme. Keď máme hrach uvarený, klobásu vyberieme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, cesnak, majoránku, soľ a povaríme. Pred koncom varenia zahustíme smotanou zmiešanou s múkou. Povaríme ešte 5 minút.
- Mini veterníčky s vanilkovým pudingom 5. marca 2023
- Srdiečko z lásky 5. marca 2023
- Medový krémeš 4. marca 2023
- Karamelovo – orechový koláčik 3. marca 2023
- Makový koláč 2. marca 2023
Pridaj komentár