Jarná krémová polievka z medvedieho cesnaku
Potrebujeme:
- väčšie množstvo listov čertvého medvedieho cesnaku (plná igelitka, voľne ukladaná, nie natlačená)
- 400ml mlieka
- malá cibuľka
- olej (masť)
- múka
- soľ
- korenie
- vegeta
- sladká smotana (nemusí byť)
Postup:
Medvedí cesnak preberieme, umyjeme, zbavíme stopiek a nakrájame na na cca 1cm pásiky. Vložíme do väčšieho hrnca, podlejeme 2cm vody a postupne sparíme. Medvedí cesnak stratí väčšinu svojho objemu, zostane sparený na dne nádoby. Dolejme vodu, aby bol takmer celá ponorený. Podľa chuti osolíme, okoreníme, môžeme pridať aj trochu vegety. Necháme 10 minút povariť.
Na masti si opražíme nadrobno nasekanú cibuľku. Zasypeme múkou a urobíme zápražku. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Zalejeme mliekom a dobre rozmiešame. Násedne necháme priviesť za stáleho miešania do varu. Počas miešania prilejeme uvarený medvedí cesnak a varíme spolu ďaších 5 minút. Môžeme zjemniť pár lyžicami sladkej smotany.
Odstavíme z ohňa, a môžeme rozmixovať, ale nakrájané kúsky sa lepšie vychutnávajú.
Dobrú chuť!
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár