Krémová polievka z medvedieho cesnaku a zemiakov
2 – 3 hrste medvedieho cesnaku
200 – 250 ml mlieka alebo smotany na šľahanie
cca 6 menších zemiakov (varný typ B aby sa pekne rozvarili)
cca 1/2 mladého zeleru (kto nemá rád môže vynechať, ale pridá príjemnú chuť)
čierne mleté korenie
vegeta
soľ
2 lyžice masla
Postup:
Do hrnca dáme roztopiť maslo a na ňom orestujeme na malé kocky nakrájané zemiaky a zeler. Potom doplníme zarovno vodou, jemne osolíme a dusíme až do mäkka. Ochutíme čiernym korením a vegetou. Vodu už neprilievame.
Medzitým medvedí cesnak preberieme, umyjeme, zbavíme stopiek a nakrájame na cca 1 cm pásiky. Pridáme do vývaru zo zemiakov a zeleru. Necháme prejsť varom až nám vznikne krémová koznistencia.
Pridáme mlieko (smotanu) a necháme ešte chvíľu povariť, prípadne podľa potreby dochutíme.
Po odstavení zo sporáka rozmixujeme tyčovým mixérom a podávame.
- Čokoládové brownie sušienky 3. januára 2022
- Plnené kakaové oriešky 2. decembra 2021
- Jablkové pyté 29. novembra 2021
- Kokosové medvedie labky 29. novembra 2021
- Bleskový koláč s jablkami 4. novembra 2021
Pridaj komentár