Krémový medovník
Potrebujeme:
70 g masla
200 g cukru
20 vajcia
250 g hladkej múky
2 PL kakaa
2 PL medu
250 ml mlieka
1 prášok do pečiva
škorica, pomarančová a citrónová kôra
čokoláda na polevu
Plnka
120 g masla
80 g cukru
1 vajce
Postup:
Maslo, cukor a žĺtky vymiešame dopenista. Suché suroviny spolu premiešame a po častiech spolu s mliekom pridávame do vyšlahanej hmoty. Bielky si vyšľaháme a zľahka zapracujeme do cesta. Vylejeme na plech a upečieme. Vychladnutý prekrojíme a naplníme krémom. Prikryjeme druhou polovicou medovníka. Polejeme čokoládou.
Vyšľaháme na krém maslo, cukor a vajce. Ochutíme podľa potreby (orechy, kôra, kakao, aróma).
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár