Kurací perkelt s haluškami
1 veľká cibuľa
12 kuracích stehienok
mletá červená paprika, korenie, nové korenie, bobkový list
troška kmínu, soľ, vegeta
1 šľahačka (250 ml)
2 KL polohrubej múky na zahustenie
olej
Halušky
800 g polohrubej múky
1 vajce
cca 3 hrnčeky vody
soľ
masť na pomastenie halušiek
Postup:
Cibuľku usmažíme na oleji, pridáme koreniny, kuracie stehná a restujeme. Zalejeme vodou a dusíme 30 minút. Múku rozmiešame v troche vody a spolu so šľahačkovou smotanou pridáme k mäsu. Za stáleho miešania privedieme opäť k varu a ešte 10 minút varíme.
Príprava halušiek:
Múku osolíme, pridáme vajíčko a postupne prilievame vodu. Vymiešame hladké, redšie cesto. Vo vriacej osolenej vode uvaríme halušky. Keď vyplávajú na povrch, ešte chvíľu ich povaríme a vyberieme pomocou sitka. Necháme ich dobre odkvapkať a preložíme ich do pekáča s masťou. Premiešame.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár