Lusková omáčka
žlté lusky
cibuľa
olej
korenie, soľ, mletá paprika, nové korenie
kyslá smotana
šľahačka
cukor a ocot na dochutenie
múka na zahustenie
kôpor
zemiaky
Postup:
Orestujeme cibuľku, poprášime trochou múky, ochutíme korením, podlejeme trochou vody a pridáme lusky. Chvíľu podusíme. Pridáme šľahačku a nakrájané zemiaky. Keď je všetko udusené, pridáme kyslú smotanu zmiešanú s múkou a zriedenú trochou mlieka. Povaríme a ešte dochutíme. Nakoniec pridáme nasekaný kôpor.
Dobrú chuť!
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár