• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Lusková omáčka

 

Potrebujeme:

žlté lusky

cibuľa 

olej

korenie, soľ, mletá paprika, nové korenie

kyslá smotana

šľahačka

cukor a ocot na dochutenie

múka na zahustenie

kôpor

zemiaky

 

Postup:

Orestujeme cibuľku, poprášime trochou múky, ochutíme korením, podlejeme trochou vody a pridáme lusky. Chvíľu podusíme. Pridáme šľahačku a nakrájané zemiaky. Keď je všetko udusené, pridáme kyslú smotanu zmiešanú s múkou a zriedenú trochou mlieka. Povaríme a ešte dochutíme. Nakoniec pridáme nasekaný kôpor.

Dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.