Marlenkové guľky
240 g medových plátov
100 g vlašských orechov
1/2 plechovky karamelového Salka
60 g zmäknutého masla
1 PL medu
Postup:
Medové pláty a orechy najemno rozmixujeme a spolu zmiešame. Odložíme si bokom 3 PL na obaľovanie guliek. K zmesi z plátov a orechov pridáme Salko, zmäknuté maslo a med. Všetko spolu dobre premiešame.
Vznikne nám lepkavejšia hmota s ktorou hneď pracujeme. V prípade potreby môžeme dať hmotu na chvíľu do chladničky stuhnúť, aby sa nám s ňou lepšie pracovalo.
Guľky obaľujeme v odloženej sypkej zmesi. Guľky skladujeme v chlade.
Pripravíme 28 kusov (váha jednej guľky je 20 g)
Vyskúšajte
- Jahodový sen 28. mája 2023
- Tvarohovo – jahodový pohár 27. mája 2023
- Jahodové rezy 26. mája 2023
- Jahodová mascarpone torta 24. mája 2023
- Jahodový koláč so sušienkami 23. mája 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár