Marlenkové guľky
240 g medových plátov
100 g vlašských orechov
1/2 plechovky karamelového Salka
60 g zmäknutého masla
1 PL medu
Postup:
Medové pláty a orechy najemno rozmixujeme a spolu zmiešame. Odložíme si bokom 3 PL na obaľovanie guliek. K zmesi z plátov a orechov pridáme Salko, zmäknuté maslo a med. Všetko spolu dobre premiešame.
Vznikne nám lepkavejšia hmota s ktorou hneď pracujeme. V prípade potreby môžeme dať hmotu na chvíľu do chladničky stuhnúť, aby sa nám s ňou lepšie pracovalo.
Guľky obaľujeme v odloženej sypkej zmesi. Guľky skladujeme v chlade.
Pripravíme 28 kusov (váha jednej guľky je 20 g)
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár