Mriežkový koláč
Korpus
250 g hladkej múky
100 g palmarinu
1 vajce
100 g práškového cukru
1/2 KL prášku do pečiva
štipka soli
Plnka
120 g tvarohu
250 ml mlieka
40 g práškového cukru
40 g zlatý klas
vanilkový cukor
slivkový kompót
Postup:
Múku s cukrom, práškom do pečiva a soľou zmiešame. Potom pridáme vajíčko a mäkký palmarin. Vypracujeme cesto, ktoré dáme na hodinu do chladničky zatuhnúť. Neskôr si spravíme plnku. V miske si poriadne premiešame tvaroh s mliekom do ktorého potom pridáme práškový a vanilkový cukor. Pomaly začneme primiešavať zlatý klas. Trúbu si vyhrejeme na 180°C. Formu na pečenie vymastíme maslom a posypeme múkou. Štvrtinu z cesta si odložíme. Väčšiu časť cesta rozvaľkáme na takú veľkosť aby sme vyplnili celú formu. Plnku vylejeme na cesto a slivky poukladáme na celý koláč. Zo odloženého cesta spravíme tenké pásiky, ktoré poukladáme na koláč tak, aby nám vznikla mriežka. Pečieme cca 30 – 45 minút pri teplote 180 °C. Po upečení necháme koláč vychladnúť.
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
Pridaj komentár