Obrátený tvarohový koláč
4 vajcia
6 PL práškového cukru
60 g horkej čokolády (roztopenej)
2 PL polohrubej múky
3 PL kakaa
1 zlatý klas (40g)
1 kypriaci prášok
1 vanilkový cukor
2 PL horúcej vody
Tvarohová plnka
360 g hrudkovitého tvarohu
2 vajcia
1,5 zlatého klasu (60g)
1 vanilkový cukor
2 PL práškového cukru
400 g kyslej smotany
práškový cukor podľa chuti
granko na posypanie
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh spolu s 2 PL cukru. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom. Pridáme čokoládu a nakoniec vodu. Vmiešame sneh z bielkov. Pridáme suché suroviny, ktoré sme spolu zmiešali. Zľahka zamiešame.
Hlboký plech vyložím papierom na pečenie tak, aby bol aj na bokoch. Vylejeme naň tvarohovú plnku. Na tvaroh vylejem pripravené čokoládové cesto. Rovnomerne rozotrieme a upečieme.
Pečieme pri teplote 180 °C. Po upečení koláč ihneď prevrátime na druhý plech. Ešte horúci ho potrieme kyslou smotanou vymiešanou s cukrom. Posypeme grankom a necháme vychladnúť.
- Jahodový sen 28. mája 2023
- Tvarohovo – jahodový pohár 27. mája 2023
- Jahodové rezy 26. mája 2023
- Jahodová mascarpone torta 24. mája 2023
- Jahodový koláč so sušienkami 23. mája 2023
Pridaj komentár