Obrátený tvarohový koláč
4 vajcia
6 PL práškového cukru
60 g horkej čokolády (roztopenej)
2 PL polohrubej múky
3 PL kakaa
1 zlatý klas (40g)
1 kypriaci prášok
1 vanilkový cukor
2 PL horúcej vody
Tvarohová plnka
360 g hrudkovitého tvarohu
2 vajcia
1,5 zlatého klasu (60g)
1 vanilkový cukor
2 PL práškového cukru
400 g kyslej smotany
práškový cukor podľa chuti
granko na posypanie
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh spolu s 2 PL cukru. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom. Pridáme čokoládu a nakoniec vodu. Vmiešame sneh z bielkov. Pridáme suché suroviny, ktoré sme spolu zmiešali. Zľahka zamiešame.
Hlboký plech vyložím papierom na pečenie tak, aby bol aj na bokoch. Vylejeme naň tvarohovú plnku. Na tvaroh vylejem pripravené čokoládové cesto. Rovnomerne rozotrieme a upečieme.
Pečieme pri teplote 180 °C. Po upečení koláč ihneď prevrátime na druhý plech. Ešte horúci ho potrieme kyslou smotanou vymiešanou s cukrom. Posypeme grankom a necháme vychladnúť.
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Pridaj komentár