Obrátený tvarohový koláč
4 vajcia
6 PL práškového cukru
60 g horkej čokolády (roztopenej)
2 PL polohrubej múky
3 PL kakaa
1 zlatý klas (40g)
1 kypriaci prášok
1 vanilkový cukor
2 PL horúcej vody
Tvarohová plnka
360 g hrudkovitého tvarohu
2 vajcia
1,5 zlatého klasu (60g)
1 vanilkový cukor
2 PL práškového cukru
400 g kyslej smotany
práškový cukor podľa chuti
granko na posypanie
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh spolu s 2 PL cukru. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom. Pridáme čokoládu a nakoniec vodu. Vmiešame sneh z bielkov. Pridáme suché suroviny, ktoré sme spolu zmiešali. Zľahka zamiešame.
Hlboký plech vyložím papierom na pečenie tak, aby bol aj na bokoch. Vylejeme naň tvarohovú plnku. Na tvaroh vylejem pripravené čokoládové cesto. Rovnomerne rozotrieme a upečieme.
Pečieme pri teplote 180 °C. Po upečení koláč ihneď prevrátime na druhý plech. Ešte horúci ho potrieme kyslou smotanou vymiešanou s cukrom. Posypeme grankom a necháme vychladnúť.
- Pečená kačica 13. septembra 2023
- Krémeš z lístkového cesta 11. septembra 2023
- Brokolicová krémová polievka 4. septembra 2023
- BeBe tvarohový nepečený koláčik 4. septembra 2023
- Gaštanové kocky 2. septembra 2023
Pridaj komentár