• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Obrátený tvarohový koláč

 

Potrebujeme:

 

4 vajcia

6 PL práškového cukru

60 g horkej čokolády (roztopenej)

2 PL polohrubej múky

3 PL kakaa

1 zlatý klas (40g)

1 kypriaci prášok

1 vanilkový cukor

2 PL horúcej vody

 

Tvarohová plnka

360 g hrudkovitého tvarohu

2 vajcia

1,5 zlatého klasu (60g)

1 vanilkový cukor

2 PL práškového cukru


400 g kyslej smotany

práškový cukor podľa chuti 


granko na posypanie

 

Postup:

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh spolu s 2 PL cukru. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom. Pridáme čokoládu a nakoniec vodu. Vmiešame sneh z bielkov. Pridáme suché suroviny, ktoré sme spolu zmiešali. Zľahka zamiešame.

Hlboký plech vyložím papierom na pečenie tak, aby bol aj na bokoch. Vylejeme naň tvarohovú plnku. Na tvaroh vylejem pripravené čokoládové cesto. Rovnomerne rozotrieme a upečieme.

Pečieme pri teplote 180 °C. Po upečení koláč ihneď prevrátime na druhý plech. Ešte horúci ho potrieme kyslou smotanou vymiešanou s cukrom. Posypeme grankom a necháme vychladnúť. 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.