Obrátený tvarohový koláč
4 vajcia
6 PL práškového cukru
60 g horkej čokolády (roztopenej)
2 PL polohrubej múky
3 PL kakaa
1 zlatý klas (40g)
1 kypriaci prášok
1 vanilkový cukor
2 PL horúcej vody
Tvarohová plnka
360 g hrudkovitého tvarohu
2 vajcia
1,5 zlatého klasu (60g)
1 vanilkový cukor
2 PL práškového cukru
400 g kyslej smotany
práškový cukor podľa chuti
granko na posypanie
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh spolu s 2 PL cukru. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom. Pridáme čokoládu a nakoniec vodu. Vmiešame sneh z bielkov. Pridáme suché suroviny, ktoré sme spolu zmiešali. Zľahka zamiešame.
Hlboký plech vyložím papierom na pečenie tak, aby bol aj na bokoch. Vylejeme naň tvarohovú plnku. Na tvaroh vylejem pripravené čokoládové cesto. Rovnomerne rozotrieme a upečieme.
Pečieme pri teplote 180 °C. Po upečení koláč ihneď prevrátime na druhý plech. Ešte horúci ho potrieme kyslou smotanou vymiešanou s cukrom. Posypeme grankom a necháme vychladnúť.
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Pridaj komentár