Oškvarkovo – cesnakové slimáky
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
50 ml oleja
250 ml mlieka
1/2 kocky kvasníc
1,5 KL cukru
soľ
Plnka
125 g masla
5 strúčkov cesnaku
(pomleté oškvarky)
soľ
vajce na potretie
Postup:
Z mlieka, kvasníc a cukru si pripravíme kvások. Kvások, múku, olej a soľ zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme 1 hod. kysnúť. Cesto rozvaľkáme, potrieme plnkou a zrolujeme. Krájame vždy do šikma, aby vznikol trojuholníkový tvar. Uložíme na plech, potrieme vajíčkom a upečieme. Pečieme pri 200 °C.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár