Oškvarkovo – cesnakové slimáky
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
50 ml oleja
250 ml mlieka
1/2 kocky kvasníc
1,5 KL cukru
soľ
Plnka
125 g masla
5 strúčkov cesnaku
(pomleté oškvarky)
soľ
vajce na potretie
Postup:
Z mlieka, kvasníc a cukru si pripravíme kvások. Kvások, múku, olej a soľ zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme 1 hod. kysnúť. Cesto rozvaľkáme, potrieme plnkou a zrolujeme. Krájame vždy do šikma, aby vznikol trojuholníkový tvar. Uložíme na plech, potrieme vajíčkom a upečieme. Pečieme pri 200 °C.
Vyskúšajte
- Čokoládové brownie sušienky 3. januára 2022
- Plnené kakaové oriešky 2. decembra 2021
- Jablkové pyté 29. novembra 2021
- Kokosové medvedie labky 29. novembra 2021
- Bleskový koláč s jablkami 4. novembra 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár