Oškvarkovo-zemiakové pagáče

 

Potrebujeme:oškvarkovo zemiakové pagáče

 

180 g hladkej múky

110 g polohrubej múky

150 ml mlieka

50 ml oleja

1 žĺtok

soľ

 

Kvások

70 ml mlieka

1/2 KL cukru

20 g droždia

 

3 menšie uvarené zemiaky v šupke

masť na potretie cesta

110 g mletých oškvarkov

 

Na potretie

vajíčko, soľ

orechy, kmín…

 

Postup:

 

Z mlieka, cukru, múky a droždia si pripravíme kvások. Múku, soľ, mlieko, olej, žĺtko a kvások spolu zmiešame. Vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť cca 50 minút.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme, potrieme masťou, pomletými oškvarkami, strúhanými zemiakmi a posolíme. Cesto preložíme a necháme podkysnúť  15 minút. Potom cesto opäť preložíme a ďalších 15 minút necháme podkysnúť. Potom cesto znova preložíme a hneď aj rozvaľkáme a povrch ozdobíme ostrým nožom alebo radielkom.

Vykrajujeme pagáče. Potrieme vajíčkom a ozdobíme orechom. Pečieme pri teplote 190°C do červena.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.