Patizónové placky
1 menší patizón
6 menších zemiakov
1 malá cibuľa (nakrájaná)
2 strúčiky cesnaku (nadrobno nakrájaný)
3 vajcia
soľ, korenie, celý kmín, majoránka
4 PL strúhanky
3 PL detskej krupice
Postup:
Patizón ošúpeme a zbavíme jadierok. Zemiaky ošúpeme. Postrúhame zemiaky s patizónom. Pridáme k nim všetky ostatné suroviny a dobre premiešame. Vzniknutá zmes nesmie byť vodová. Placky vysmážame na tuku. Najlepšia je kombinácia masť s olejom. Smažíme do zlatova.
Vyskúšajte
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár