Patizónové placky
1 menší patizón
6 menších zemiakov
1 malá cibuľa (nakrájaná)
2 strúčiky cesnaku (nadrobno nakrájaný)
3 vajcia
soľ, korenie, celý kmín, majoránka
4 PL strúhanky
3 PL detskej krupice
Postup:
Patizón ošúpeme a zbavíme jadierok. Zemiaky ošúpeme. Postrúhame zemiaky s patizónom. Pridáme k nim všetky ostatné suroviny a dobre premiešame. Vzniknutá zmes nesmie byť vodová. Placky vysmážame na tuku. Najlepšia je kombinácia masť s olejom. Smažíme do zlatova.
Vyskúšajte
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár