Patizónové placky
1 menší patizón
6 menších zemiakov
1 malá cibuľa (nakrájaná)
2 strúčiky cesnaku (nadrobno nakrájaný)
3 vajcia
soľ, korenie, celý kmín, majoránka
4 PL strúhanky
3 PL detskej krupice
Postup:
Patizón ošúpeme a zbavíme jadierok. Zemiaky ošúpeme. Postrúhame zemiaky s patizónom. Pridáme k nim všetky ostatné suroviny a dobre premiešame. Vzniknutá zmes nesmie byť vodová. Placky vysmážame na tuku. Najlepšia je kombinácia masť s olejom. Smažíme do zlatova.
Vyskúšajte
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
Podporte nás!
Pridaj komentár