Pečený králik na slaninke
králika
200 g prerastenej slaniny
cesnak
cibuľa
soľ, červená mletá paprika, mleté korenie, kmín
1 PL bravčovej masti
Králika deň vopred nasolíme a rozporcujeme. Cibuľu nakrájame na plátky, slaninu na malé kocky a spolu s masťou premiestnime do pekáča. Na cibuľový základ pokladieme králika, ktorého okoreníme, posypeme paprikou, kmínom a pokrájaným cesnakom. Králika podlejeme trochou vody, a dáme ho piecť v zakrytom pekáči pri 190 °C. Podávame s pečenými zemiakmi a hlávkovým šalátom.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár