• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Pečený králik na slaninke

Potrebujeme:Pečený zajac, pečený králik, Zajac na slanine, zajac na sedliacky spôsob,králik na divoko, domáci králik, Pečený zajac na slaninke

králika

200 g prerastenej slaniny

cesnak

cibuľa

soľ, červená mletá paprika, mleté korenie, kmín

1 PL bravčovej masti

Postup:Pečený zajac, pečený králik, Zajac na slanine, zajac na sedliacky spôsob,králik na divoko, domáci králik, Pečený zajac na slaninke, pečený králik na slanine

Králika deň vopred nasolíme a rozporcujeme. Cibuľu nakrájame na plátky, slaninu na malé kocky a spolu s masťou premiestnime do pekáča. Na cibuľový základ pokladieme králika, ktorého okoreníme, posypeme paprikou, kmínom a pokrájaným cesnakom. Králika podlejeme trochou vody, a dáme ho piecť v zakrytom pekáči pri 190 °C. Podávame s pečenými zemiakmi a hlávkovým šalátom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.