Pečený králik na slaninke
králika
200 g prerastenej slaniny
cesnak
cibuľa
soľ, červená mletá paprika, mleté korenie, kmín
1 PL bravčovej masti
Králika deň vopred nasolíme a rozporcujeme. Cibuľu nakrájame na plátky, slaninu na malé kocky a spolu s masťou premiestnime do pekáča. Na cibuľový základ pokladieme králika, ktorého okoreníme, posypeme paprikou, kmínom a pokrájaným cesnakom. Králika podlejeme trochou vody, a dáme ho piecť v zakrytom pekáči pri 190 °C. Podávame s pečenými zemiakmi a hlávkovým šalátom.
Vyskúšajte
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár