Plnené medovníkové kolieska
600 g hladkej múky
300 g práškového cukru
200 g medu
150 g palmarínu
3 vajcia
2 KL škorice
1 KL mletého klinčeka
1/2 KL mletého anízu
2 KL sódy bikarbóny
marhuľový lekvár, pomleté medovníčky
čokoláda na zdobenie (100 g čokolády a 70 g Cery)
Postup:
Maslo s cukrom a vajíčkami vymiešame na penu, pridáme korenie, sódu bikarbónu, premiešame a nakoniec pridáme múku. Zamiesime polotuhé cesto. Odložíme ho na deň do chladničky (prikryté fóliou).
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme kolieska. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 190 °C.
Medovníčky zlepujeme marhuľovou plnkou a omáčame z jednej strany v čokoláde. Ozdobíme.
Plnka: Pomleté medovníčky a marhuľový lekvár zmiešame. Vytvoríme hustejšiu kašu.
Z polovičnej dávky pripravíme cca 45 kusov.
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Pridaj komentár