Ryža s lečom
400 g ryže
1 strúčik cesnaku
soľ, vegeta, trocha bujóna
mleté čierne korenie
mladá cibuľka (kúsok)
masť
1 pohár leča so šampiňónmi (Lidl)
Postup:
Ryžu premyjeme, zalejeme dostatočným množstvom vody, osolíme, okoreníme, pridáme masť, cesnak a cibuľku. Privedieme do varu. Varíme na platničke na miernom ohni. Keď nám voda vyvrie, pridáme lečo, podlejeme ešte vodou, dobre premiešame a necháme zovrieť. Ryžu prikryjeme pokrievkou a už nevaríme. Necháme ju dôjsť na rozhorúčenej platničke.
Vyskúšajte
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
Podporte nás!
Pridaj komentár