Segedín s kuracím mäsom
2 väčšie vykostené kuracie stehná
1 cibuľa
500 g kyslej kapusty
5oo ml smotany na varenie
soľ, korenie, kmín, bobkový list, nové korenie
mletá paprika
1 KL cukru
múka na zahustenie
Postup:
Na masti osmažíme cibuľku, pridáme kuracie mäso nakrájané na kocky. Orestujeme a nakoniec ochutíme koreninami. Podlejeme trochou vody a chvíľku podusíme. Pridáme kyslú kapustu, ktorú sme vopred zbavili prebytočnej šťavy (časť šťavy si odložíme na dochutenie) a dusíme aby kapusta zmäkla. Nakoniec ochutíme smotanou zmiešanou s múkou a podľa potreby ešte cukrom. Všetko spolu 15 minút podusíme. Podávame s knedľou.
- Mini veterníčky s vanilkovým pudingom 5. marca 2023
- Srdiečko z lásky 5. marca 2023
- Medový krémeš 4. marca 2023
- Karamelovo – orechový koláčik 3. marca 2023
- Makový koláč 2. marca 2023
Pridaj komentár