Segedín s kuracím mäsom
2 väčšie vykostené kuracie stehná
1 cibuľa
500 g kyslej kapusty
5oo ml smotany na varenie
soľ, korenie, kmín, bobkový list, nové korenie
mletá paprika
1 KL cukru
múka na zahustenie
Postup:
Na masti osmažíme cibuľku, pridáme kuracie mäso nakrájané na kocky. Orestujeme a nakoniec ochutíme koreninami. Podlejeme trochou vody a chvíľku podusíme. Pridáme kyslú kapustu, ktorú sme vopred zbavili prebytočnej šťavy (časť šťavy si odložíme na dochutenie) a dusíme aby kapusta zmäkla. Nakoniec ochutíme smotanou zmiešanou s múkou a podľa potreby ešte cukrom. Všetko spolu 15 minút podusíme. Podávame s knedľou.
Vyskúšajte
- Pečená kačica 13. septembra 2023
- Krémeš z lístkového cesta 11. septembra 2023
- Brokolicová krémová polievka 4. septembra 2023
- BeBe tvarohový nepečený koláčik 4. septembra 2023
- Gaštanové kocky 2. septembra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár