• valentín

Segedín s kuracím mäsom

 

Potrebujeme:

 

2 väčšie vykostené kuracie stehná

1 cibuľa

500 g kyslej kapusty

5oo ml smotany na varenie

soľ, korenie, kmín, bobkový list, nové korenie

mletá paprika

1 KL cukru

múka na zahustenie

 

Postup:

 

Na masti osmažíme cibuľku, pridáme kuracie mäso nakrájané na kocky. Orestujeme a nakoniec ochutíme koreninami. Podlejeme trochou vody a chvíľku podusíme. Pridáme kyslú kapustu, ktorú sme vopred zbavili prebytočnej šťavy (časť šťavy si odložíme na dochutenie) a dusíme aby kapusta zmäkla. Nakoniec ochutíme smotanou zmiešanou s múkou a podľa potreby ešte cukrom. Všetko spolu 15 minút podusíme. Podávame s knedľou.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.