Slivková bublanina – celozrnná
3 vajcia
1 vanilkový cukor
1/2 – 3/4 hrnčeka cukru (trstinový, práškový cukor)
štipka soli
1 hrnček mlieka
2 hrnčeky hladkej špaldovej celozrnnej múky
1 prášok do pečiva
1/2 hrnčeka oleja
slivky
trstinový cukor
škorica
detská krupica
maslo
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme do peny s cukrom a štipkou soli. Pridáme mlieko, olej a nakoniec múku s práškom do pečiva. Redšie cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto kladieme polené slivky, ktoré posypeme cukrom, škoricou a detskou krupicou. Na vrch koláča nastrúhame maslo. Pečieme pri 180 °C cca 30 minút.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár