Slivková bublanina – celozrnná
3 vajcia
1 vanilkový cukor
1/2 – 3/4 hrnčeka cukru (trstinový, práškový cukor)
štipka soli
1 hrnček mlieka
2 hrnčeky hladkej špaldovej celozrnnej múky
1 prášok do pečiva
1/2 hrnčeka oleja
slivky
trstinový cukor
škorica
detská krupica
maslo
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme do peny s cukrom a štipkou soli. Pridáme mlieko, olej a nakoniec múku s práškom do pečiva. Redšie cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto kladieme polené slivky, ktoré posypeme cukrom, škoricou a detskou krupicou. Na vrch koláča nastrúhame maslo. Pečieme pri 180 °C cca 30 minút.
Vyskúšajte
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
Podporte nás!
Pridaj komentár