Smotanový osúch
350 g hladkej múky
100 ml oleja
cca 200 ml mlieka
30 g kvasníc
1 KL práškového cukru
1/2 KL múky do kvásku
soľ
450 g kyslej smotany
slanina
1 veľká cibuľa
kôpor
Postup:
Z časti teplého mlieka, kvasníc, cukru a 1/2 KL múky urobíme kvások. Do múky pridáme vykysnutý kvások, olej a postupne prilievame mlieko. Nezabudneme cesto osoliť. Varechou vymiesime redšie cesto. Keď sa nám zdá, že je cesto tuhú, pridáme ďalšie mlieko. Po vymiesení, cesto pomúčime, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste cca 45 minút kysnúť. Veľký plech dobre pomastíme olejom a vykysnuté cesto na ňom rukami (mastnými) porozťahujeme až po okraj plechu. Potrieme kyslou smotanou a posypeme krájanou cibuľou, slaninou a kôprom. Osolíme a dáme piecť pri 200 °C na cca 10 minút.
- Mini veterníčky s vanilkovým pudingom 5. marca 2023
- Srdiečko z lásky 5. marca 2023
- Medový krémeš 4. marca 2023
- Karamelovo – orechový koláčik 3. marca 2023
- Makový koláč 2. marca 2023
Pridaj komentár