Tekvicový koláč
Cesto
350 g tekvice
200 g práškového cukru
50 – 70 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
2 vajcia
250 ml oleja
50 ml mlieka
250 g polohrubej múky
1 kypriaci prášok
2 PL kakaa
1 KL mletej škorice
25 g hrozienok (nasekaných)
45 g sušených sliviek (nasekaných)
marhuľový lekvár na potretie
kokos na posypanie
Poleva
80 g masla
100 g práškového cukru
1 PL mlieka
1 PL maizeny (zlatý klas)
1PL kakaa
Postup:
Všetky suroviny (určené na cesto) spolu s očistenou a nastrúhanou tekvicou vymiešame na redšie cesto, ktoré vylejeme na menší plech. Pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút. Ešte teplý koláč potrieme lekvárom a necháme vychladnúť. Suroviny na polevu zahrejeme (nevaríme) a vymiešame do hladka. Vychladnutý koláč polejeme pripravenou polevou a posypeme kokosom (prípadne ozdobíme orechami…).
- Jahodový sen 28. mája 2023
- Tvarohovo – jahodový pohár 27. mája 2023
- Jahodové rezy 26. mája 2023
- Jahodová mascarpone torta 24. mája 2023
- Jahodový koláč so sušienkami 23. mája 2023
Pridaj komentár