Veľkonočný baranček
5 vajec
200 g polohrubej múky
200 g práškového cukru
Poleva
1 bielok
150 g práškového cukru
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, nakoniec pridáme múku. Vylejeme do riadne vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy. Pečieme pri 150 °C cca 1 hodinu. Vychladnutého barančeka opatrne vyklopíme. Dá to troška námahy. Barančeka ponatierame hustou bielkovou polevou. Necháme uschnúť.
Vyskúšajte
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
Podporte nás!
Pridaj komentár