Zapekaný karfiol s parmezánom
1 menší karfiol
2 sliezske klobásky
400 g bieleho jogurtu
2 vajíčka
150 g strúhaný parmezán
vegeta, soľ, korenie podľa chuti
masť a krupica na vysypanie formy
Postup:
Karfiol chvíľu povaríme v osolenej vode, scedíme a nakrájame na menšie kúsky. Zmiešame s nakrájanou klobásou. Jánsku misu vymastíme a vysypeme krupicou. Karfiol s klobásou vložíme do misy a zalejem jogurtovou zálievkou. Posypeme parmezánom a pečieme zakryté v rúre cca 50 minút pri 190 – 200 °C.
Podávame s varenými zemiakmi.
Zálievka: Jogurt zmiešame s rozšľahanými vajíčkami, vegetou a parmezánom (časť parmezánu si odložíme na posypanie).
Vyskúšajte
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár