Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami

 

Potrebujeme: tvarohová žemľovka, žemľovka s jablkami, vynikajúca žemľovka z vianočka, sladký život, recepty

 

1 vianočka 
nastrúhané alebo nakrájané jablká (môžeme použiť aj zavárané)
2 žĺtky
2 bielky
250 g tvarohu
300 ml mlieka
2 balíčky vanilkového cukru
škoricový cukor
3 PL kryštálového cukru
2 PL práškového cukru
1 PL roztopeného masla
hrozienka (brusnice)
strúhanka na vysypanie plechu

citrónová šťava

 

Postup:

 

Vianočku nakrájame na tenšie plátky. Očistené jablká nastrúhame (alebo použijeme zavárané). Jablká pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedli. V hlbokej miske vymiešame ohriate mlieko, roztopené maslo, balíček vanilkového cukru a jeden žĺtok.

V miske zmiešame tvaroh s kryštálovým cukrom, balíčkom vanilkového cukru, vaječným žĺtkom a hrozienkami (brusnicami).

Plech potrieme maslom a vysypeme strúhankou.

Polovicu nakrájanej vianočky namáčame v ochutenom mlieku a ukladáme vedľa seba na menší plech (použijeme polovicu z pripravenej vianočky).

Na vianočku rozotrieme ochutený tvaroh. Na tvaroh naukladáme nakrájané (zavárané) alebo nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricovým cukrom. Na jablká kladieme druhú polovicu vianočky namočenú v ochutenom mlieku.

Zakryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej trúbe pri teplote 180°C cca 20 minút, potom alobal odstránime a necháme zapiecť aj vrch cca na 10 minú. 

Vyšľaháme sneh z bielkov, do ktorého pridáme práškový cukor. Sneh navrstvíme na vrch žemľovky a ešte zapečieme do zlatista na cca 10 minút. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.