Zlepované medovníkové srdiečka
Potrebujeme:
600 g hladkej múky
300 g práškového cukru
200 g medu
150 g masla
3 vajcia
2 KL škorice
1 KL klinčekov
1/2 KL anízu
2 KL sódy bikarbóny
Postup:
Maslo, cukor a vajcia vyšľaháme na penu. Pridáme korenie, sódu a nakoniec múku. Vymiesime cesto a necháme ho min. 12 hodín odstáť v chladničke. Vaľkáme ho na hrúbku 4 mm a vykrajujeme srdiečka. Kladieme na papierom vyložený plech a upečieme pri 190 °C cca 10 minút. Zliepame lekvárom alebo medovníkovou plnkou. Srdiečka polievame čokoládovou alebo bielkovou polevou.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár