LEKVÁREPotrebujeme: 500 g egrešov 500 ml čerstvej ríbezľovej šťavy 400 g cukru Postup: Egreše uvaríme v malom množstve vody a prepasírujeme (pretlačíme cez sito). Cukor uvaríme v ríbezľovej šťave, pridáme pretlačené egreše a uvaríme hustý lekvár. Nalejeme do pohárov a sterilizujeme 10 minút. Egrešovo – ríbezľový lekvárČítať viacPotrebujeme: 1 kg sliviek 200 g cukru Postup: Slivky odkôstkujeme, zasypeme cukrom a do druhého dňa ich necháme odležať. Potom varíme lekvár do zhustnutia. Plníme do pohárikov. Nesterilizujeme. Slivkový lekvárČítať viacPotrebujeme: 1 kg marhúľ 1/2 kg cukru Postup: Marhule rozmixujeme a zmiešame s cukrom. Necháme 24 hodín prikryté odležať. Potom uvaríme lekvár, buď miešaním v hrnci alebo po častiach na panvičke. Horúce plníme do pohárikov a už nesterilizujeme. Marhuľový lekvárČítať viacPotrebujeme: 2 kg sliviek 1 kg kryštálového cukru 150 g kakaa 100 g čokolády na varenie Postup: Slivky umyjeme a odkôstkujeme. Dám ich rozvariť do vačšieho hrnca a nakoniec ich rozmixujeme. Do takto rozvarených a rozmixovaných sliviek pridáme cukor, kakao, čokoládu a povaríme aby sa všetko dobre spojilo. Necháme vychladnúť, rozmixujeme aby […] Slivková nutellaČítať viac
Vyskúšajte Pečená kačica 13. septembra 2023 Krémeš z lístkového cesta 11. septembra 2023 Brokolicová krémová polievka 4. septembra 2023 BeBe tvarohový nepečený koláčik 4. septembra 2023 Gaštanové kocky 2. septembra 2023
Podporte nás!Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.