LEKVÁRE Potrebujeme: 500 g egrešov 500 ml čerstvej ríbezľovej šťavy 400 g cukru Postup: Egreše uvaríme v malom množstve vody a prepasírujeme (pretlačíme cez sito). Cukor uvaríme v ríbezľovej šťave, pridáme pretlačené egreše a uvaríme hustý lekvár. Nalejeme do pohárov a sterilizujeme 10 minút. Egrešovo – ríbezľový lekvárČítať viacPotrebujeme: 1 kg sliviek 200 g cukru Postup: Slivky odkôstkujeme, zasypeme cukrom a do druhého dňa ich necháme odležať. Potom varíme lekvár do zhustnutia. Plníme do pohárikov. Nesterilizujeme. Slivkový lekvárČítať viacPotrebujeme: 1 kg marhúľ 1/2 kg cukru Postup: Marhule rozmixujeme a zmiešame s cukrom. Necháme 24 hodín prikryté odležať. Potom uvaríme lekvár, buď miešaním v hrnci alebo po častiach na panvičke. Horúce plníme do pohárikov a už nesterilizujeme. Marhuľový lekvárČítať viacPotrebujeme: 2 kg sliviek 1 kg kryštálového cukru 150 g kakaa 100 g čokolády na varenie Postup: Slivky umyjeme a odkôstkujeme. Dám ich rozvariť do vačšieho hrnca a nakoniec ich rozmixujeme. Do takto rozvarených a rozmixovaných sliviek pridáme cukor, kakao, čokoládu a povaríme aby sa všetko dobre spojilo. Necháme vychladnúť, rozmixujeme aby vznikla hladká nutelová […] Slivková nutellaČítať viac
Vyskúšajte Mini veterníčky s vanilkovým pudingom 5. marca 2023 Srdiečko z lásky 5. marca 2023 Medový krémeš 4. marca 2023 Karamelovo – orechový koláčik 3. marca 2023 Makový koláč 2. marca 2023
Podporte nás! Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.