JEDLÁ ZO ZEMIAKOV Potrebujeme: 5 -6 veľkých zemiakov 400 g kyslej smotany 4 vajíčka údené (môžeme pridať aj klobásu) soľ, korenie Postup: Zemiaky uvaríme v šupke. Po uvarení ošúpeme. Všetko nakrájame a zmiešame so smotanou. Ochutíme soľou a korením. Premiešame a vložíme do vymastenej a strúhankou vyspanej formy. Pečieme pri 190 °C do zlatista. […] Francúzske zemiakyČítať viac Potrebujeme: 4 veľké zemiaky 1 cibuľa 250 ml smotany na varenie 150 – 200 ml mlieka voda soľ čierne korenie, nové korenie bobkový list 1 KL cukru ocot zásmažka na zahustenie Postup: Zemiaky očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Zalejeme vodou a spolu s koreninami, cukrom a cibuľou varíme. Keď […] Zemiaková omáčka na kysloČítať viac Potrebujeme: 2 varené zemiaky v šupke 2-3 strúčiky cesnaku 1/2 menšej cibule horčica kečup worčestrová omáčka soľ, korenie drvený kmín, mletá červená paprika vegeta cca 1-2 PL oleja chleba na hrianky Postup: Zemiaky ošúpeme a pretlačíme vidličkou. Cibuľu nakrájame na jemno a cesnak prelisujeme. K zemiakom pridáme cibuľu, cesnak, horčicu, […] Falošný tatarák zo zemiakovČítať viac Potrebujeme: 1,5 kg zemiakov 2 vajíčka hrubú múku 1 menšiu cibuľu cesnak soľ, korenie, kmín, majoránku olej alebo masť na smaženie Postup: Očistené a postrúhané zemiaky zmiešame so všetkými surovinami. Ochutíme podľa vlastnej chuti. Múky pridáme len toľko aby sa šťava zo zemiakov trocha zahustila a pri smažení sa placky […] Zemiakové plackyČítať viac Potrebujeme: 1 kg zemiakov (nakrájané a uvarené vo vode) 1 konzerva bravčového mäsa (bravčové koleno PIKOK 300g) 1 klobása 3 väčšie cibule 3 papriky 4 rajčiny masť, olej, korenie, soľ, kmín vegeta Postup: Cibuľu usmažíme na masti, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. Chvíľu opekáme, pridáme nakrájanú papriku, soľ a koreniny. […] Zemiakový hrniec s lečom a kolenomČítať viac Potrebujeme: 1 menší patizón 6 menších zemiakov 1 malá cibuľa (nakrájaná) 2 strúčiky cesnaku (nadrobno nakrájaný) 3 vajcia soľ, korenie, celý kmín, majoránka 4 PL strúhanky 3 PL detskej krupice Postup: Patizón ošúpeme a zbavíme jadierok. Zemiaky ošúpeme. Postrúhame zemiaky s patizónom. Pridáme k nim všetky ostatné suroviny a dobre premiešame. […] Patizónové plackyČítať viacPotrebujeme: 5 zemiakov 100 ml mlieka 2,5 hrnčeka polohrubej múky 3 hrnčeky hladkej múky 2 hrnčeky vody soľ 250 g ovčej bryndze 250 ml kyslej smotany slanina (oravská alebo obyčajná údená slanina) Postup: Ošúpané a umyté zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, zalejeme ich mliekom, pridáme vodu, múku, soľ a vymiešame. Vznikne nám hustejšie cesto, ktoré […] Bryndzové haluškyČítať viacPotrebujeme: zemiaky slanina masť Postup: Umyté zemiaky priečne rozkrojíme. Každú polovicu zemiaka narežeme do kríža a vložíme doň kúsok slaniny. Zemiaky poukladáme na vymastený pekáč a upečieme. Podávame ako prílohu alebo hlavné jedlo. Tip: podávame s acidofilným mliekom. Sedliacke zemiakyČítať viac Potrebujeme: zemiaky kolobása šunka cibuľa, jarná cibuľka červená fazuľa (z konzervy) malé lečo olej soľ, korenie, rasca, vegeta, mletá červená paprika sušený cesnak Postup: Cibuľku nakrájame (zelenú časť z jarnej cibuľky si odložíme) a orestujeme na oleji, pridáme koreniny (okrem mletej papriky) a nakrájanú údeninu. Všetko spolu restujeme, nakoniec pridáme […] Zemiakový hrniec s údeninouČítať viacPotrebujeme: zemiaky hrubá múka soľ cibuľa masť Postup: Cibuľu usmažíme na masti (oleji). Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Vody má byť zarovno zemiakov. Uvarené ich aj s vodou pretlačíme (vyšľaháme), prisypeme hrubú múku po častiach aby nám vznikla hustejšia kaša. Odstavíme zo sporáka. Kašu podávame so smaženou cibuľkou. Zemiaková kašaČítať viacPotrebujeme: zemiaky 200 g šunky 70 g suchej salámy 1/2 karfiolu 3 vajcia 400 ml kyslej smotany vegeta, korenie strúhanka, olej Postup: Očistené surové zemiaky nakrájame na tenučké plátky. Pridáme k nim nakrájaný salám, šunku, karfiol nakrájaný na malé kúsky, rožšľahané vajcia, kyslú smotanu, korenie a vegetu. Všetko dobre zamiešame a vložíme do vymasteného a […] Zapekané zemiaky s karfiolomČítať viacPotrebujeme: zemiaky oravská slanina 1/2 klobásy 1 malá kyslá smotana 1 bryndza soľ, korenie petržlenová vňať, jarná cibuľka Postup: Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Uvarené ich precedíme a vložíme do vymasteného a strúhankou vysypaného plechu. Posypeme ich nakrájanou klobáskou, slaninkou a rozdrobenou bryndzou. Okoreníme podľa chuti a polejeme kyslou smotanou. Dáme […] Zapekané zemiakyČítať viac
Vyskúšajte Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023 Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023 Medové rezy 2. januára 2023 Gaštanové kocky 2. januára 2023 Snehové pusinky 14. decembra 2022
Podporte nás! Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.