PIKANTY Potrebujeme: 2 kg červenej papriky – kápie 2 kg rajčín 500 g cibule 200 g kryštálového cukru 200 ml oleja 170 ml octu 1 deko 5 strúčikov cesnaku podľa chuti pridáme chilli Postup: Zeleninu nakrájame. Deko preosejeme a pridáme (bez semiačok) k zelenine. Pridáme cukor, olej, ocot, cesnak a všetko spolu […] Paprikový pikantČítať viacPotrebujeme: 3 kg rajčín 500 g cibule 500 g červenej papriky 500 g jabĺk 4 feferónky 1/2 PL soli 200 ml octu 150 g cukru škorica, mleté klinčeky, čierne mleté korenie, paprika Postup: Zeleninu nakrájame a necháme ju v hrnci rozvariť. Potom ju prepasírujeme a dochutíme soľou, octom, cukrom a korením. Povaríme 15 minút a […] Jabĺčkový kečupČítať viacPotrebujeme: 4 kg červenej kápie 1 kg cibule 300 g cukru (podľa chuti aj viac) 1 preosiaty nakladač 2 PL soli 500 ml octu 500 ml oleja 8 – 10 feferóniek Postup: Zeleninu pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme ostatné suroviny a povaríme 30 minút. Zahorúca nalejeme do pohárov a uzavrieme. Nesterilizujeme. Z tejto dávky pripravíme […] Mletá papriková pomazánkaČítať viacPotrebujeme: 1 kg rajčín 1 kg papriky 1 kg cibule feferónka podľa chuti 4 PL oleja 80 g soli 130 g cukru 200 ml octu 200 ml plnotučnej horčice 1 KL čerstvo zomletého korenia Postup: Zeleninu nakrájame a varíme cca 1 hodinu. Potom pridáme všetky ostatné prísady a ešte chvíľu povaríme. Rozmixujeme a plníme do […] Zeleninová horčica s korenímČítať viacPotrebujeme: 1 kg rajčín 1 kg červenej papriky 1 kg cibule feferónky 200 ml octu 200 ml oleja 1 horčicu plnotučnú 10 PL cukru 3 KL soli Postup: Všetku zeleninu pokrájame a spolu s prísadami varíme 45 minút. Rozmixujeme a plníme do pohárov. Chvíľku sterilizujeme. Horčicový pikantČítať viacPotrebujeme: 2 kg červenej papriky 400 g rajčín 1 hlavička cesnaku 20 g oleja 50 g soli 50 g cukru Postup: Zeleninu rozmixujeme, pridáme pochutiny a varíme 25 minút. Plníme do pohárikov. Chvíľku ešte sterilizujeme. Paprikovo – cesnaková mňamkaČítať viacPotrebujeme: 2 kg rajčín 1,5 kg kápie 1 kg cibule 100 ml oleja 100 ml octu 100 g cukru 8 feferóniek bez jadierok 1/2 nakladača Postup: Zeleninu pokrájame a dáme variť na 1,5 hod. Pridáme ocot, olej, nakladač a cukor. Povaríme a rozmixujeme. Nalievame do pohárikov a sterilizujeme 20 minút. Paprikový pikantíkČítať viacPotrebujeme: 2 kg červenej kápie 2 kg rajčín 1/2 kg cibule 1 preosiaty nakladač 200 ml oleja 200 ml octu 200 g cukru 6 strúčkov cesnaku 6 feferóniek bez zrniečok Postup: Zeleninu nakrájame, zmiešame s ostatnými surovinami a varíme cca 2,5 hodiny. Potom tyčovým mixérom rozmixujeme dohladka. Plníme do pohárikov a sterilizujeme 10 minút. Podávame […] Pikantné namáčadloČítať viacPotrebujeme: 1,5 kg papriky (aj červené) 1,5 kg rajčín 1,5 kg cibule 1 nakladač (aj menej) 3 PL cukru 2 PL oleja chilli, feferónky Postup: Zeleninu s nakladačom, cukrom a feferónkami rozmixujeme a varíme do zhustnutia. Pred koncom pridáme olej. Horúce plníme do pohárov. Nesterilizujeme. Pikant zeleninovýČítať viac
Vyskúšajte Mini veterníčky s vanilkovým pudingom 5. marca 2023 Srdiečko z lásky 5. marca 2023 Medový krémeš 4. marca 2023 Karamelovo – orechový koláčik 3. marca 2023 Makový koláč 2. marca 2023
Podporte nás! Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.