• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Egrešovo – ríbezľový lekvár

Potrebujeme:

500 g egrešov

500 ml čerstvej ríbezľovej šťavy

400 g cukru

Postup:

Egreše uvaríme v malom množstve vody a prepasírujeme (pretlačíme cez sito). Cukor uvaríme v ríbezľovej šťave, pridáme pretlačené egreše a uvaríme hustý lekvár. Nalejeme do pohárov a sterilizujeme 10 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.