• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

ZAVÁRANÉ OVOCIE

Zavárané strúhané jablká

  Potrebujeme:   jablká   Postup:   Jablká očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Natlačíme ich do pohárov cca 1 cm pod okraj pohára. Nepridávame cukor ani vodu. Poháre uzatvoríme a sterilizujeme 20 minút. Jablká použijeme do koláčov alebo na štrúdľu. Jablká dochutíme až pri príprave múčnikov.

Slivkový kompót

  Potrebujeme:   Slivky kryštálový cukor   Postup:   Umyté slivky prepolíme, zbavíme kôstky a ukladáme do pripravených pohárov. Zasypeme cukrom a zalejeme vodou. Na veľký pohár budeme potrebovať 3 – 4 PL cukru. Množstvo cukru upravíme vzhľadom k sladkosti sliviek a veľkosti použitých pohárov na zaváranie. Sterilizujeme 15 minút.  

Jablkový kompót

  Potrebujeme:   jablká kryštálový cukor vanilkový cukor kyselinu citrónovú klinčeky celú škoricu   Postup:   Jablká umyjeme a očistíme. Celé očistené jablká vložíme do nádoby s vodou  do ktorej sme pridali kyselinu citrónovú. Takto jablká nezhnednú. Jablká postupne vyberáme z vody, rozkrojíme a zbavíme jadrovníka. Krájame na menšie kúsky.  Do každého pohára pridáme 3 […]

Hruškový kompót s citrónom

  Potrebujeme:   hrušky 400 g cukru citróny 1 liter vody   Postup:   Hrušky umyjeme, ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny a vkladáme do studenej vody s octom, aby nezhnedli. Uvaríme sirup tak, že na 1 liter vody dáme 400 g kryštálového cukru a za stáleho miešania privedieme do varu. Necháme vychladnúť. Hrušky uložíme do čistých […]

Marhuľový kompót

Potrebujeme: marhule kryštálový cukor Postup: Marhule umyjeme, prepolíme, zbavíme kôstky a ukladáme do pohárov rezom dolu. Na 7 dcl pohár potrebujeme 3 PL cukru. Poháre doplníme vodou, uzatvoríme a sterilizujeme 10 minút. Po vybratí z hrnca ich prevrátime hore dnom aby nám chytili viečka.  

Marhuľová dreň

Potrebujeme: marhule cukor Postup: Marhule rozmixujeme a osladíme podľa chuti. Naplníme do nádobiek a uložíme do mrazničky.

Jabĺčková detská výživa

Potrebujeme: 2,5 kg očistených a odkôstkovaných jabĺk 250 g kryštálového cukru 1 vanilkový cukor škorica Postup: Jabĺčka dusíme na troche vody s cukrom a škoricou. Občas premiešame aby sa nám nepripálili. Rozvarené ich pomixujeme a ponalievame do pohárikov. Sterilizujeme 20 minút.

Slivková nutella

Potrebujeme: 2 kg sliviek 1 kg kryštálového cukru 150 g kakaa 100 g čokolády na varenie Postup: Slivky umyjeme a odkôstkujeme. Dám ich rozvariť do vačšieho hrnca a nakoniec ich rozmixujeme. Do takto rozvarených a rozmixovaných sliviek pridáme cukor, kakao, čokoládu a povaríme aby sa všetko dobre spojilo. Necháme vychladnúť, rozmixujeme aby vznikla hladká nutelová […]

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.