ZAVÁRANÉ OVOCIE
Rýchly malinový koláčik
Rýchly malinový koláč so šľahačkou: Vajíčka spolu s cukrom vymiešame do peny. Potom do zmesi primiešame múku a dáme piecť na cca 25 minút na 190°C. Korpus potrieme na vrchu džemom. Vyšľaháme šľahačku, dáme na korpus a ozdobíme malinami.
Zavárané strúhané jablká
Potrebujeme: jablká Postup: Jablká očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Natlačíme ich do pohárov cca 1 cm pod okraj pohára. Nepridávame cukor ani vodu. Poháre uzatvoríme a sterilizujeme 20 minút. Jablká použijeme do koláčov alebo na štrúdľu. Jablká dochutíme až pri príprave múčnikov.
Slivkový kompót
Potrebujeme: Slivky kryštálový cukor Postup: Umyté slivky prepolíme, zbavíme kôstky a ukladáme do pripravených pohárov. Zasypeme cukrom a zalejeme vodou. Na veľký pohár budeme potrebovať 3 – 4 PL cukru. Množstvo cukru upravíme vzhľadom k sladkosti sliviek a veľkosti použitých pohárov na zaváranie. Sterilizujeme 15 minút.
Jablkový kompót
Potrebujeme: jablká kryštálový cukor vanilkový cukor kyselinu citrónovú klinčeky celú škoricu Postup: Jablká umyjeme a očistíme. Celé očistené jablká vložíme do nádoby s vodou do ktorej sme pridali kyselinu citrónovú. Takto jablká nezhnednú. Jablká postupne vyberáme z vody, rozkrojíme a zbavíme jadrovníka. Krájame na menšie kúsky. Do každého pohára pridáme 3 […]
Hruškový kompót s citrónom
Potrebujeme: hrušky 400 g cukru citróny 1 liter vody Postup: Hrušky umyjeme, ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny a vkladáme do studenej vody s octom, aby nezhnedli. Uvaríme sirup tak, že na 1 liter vody dáme 400 g kryštálového cukru a za stáleho miešania privedieme do varu. Necháme vychladnúť. Hrušky uložíme do čistých […]
Marhuľový kompót
Potrebujeme: marhule kryštálový cukor Postup: Marhule umyjeme, prepolíme, zbavíme kôstky a ukladáme do pohárov rezom dolu. Na 7 dcl pohár potrebujeme 3 PL cukru. Poháre doplníme vodou, uzatvoríme a sterilizujeme 10 minút. Po vybratí z hrnca ich prevrátime hore dnom aby nám chytili viečka.
Marhuľová dreň
Potrebujeme: marhule cukor Postup: Marhule rozmixujeme a osladíme podľa chuti. Naplníme do nádobiek a uložíme do mrazničky.
Jabĺčková detská výživa
Potrebujeme: 2,5 kg očistených a odkôstkovaných jabĺk 250 g kryštálového cukru 1 vanilkový cukor škorica Postup: Jabĺčka dusíme na troche vody s cukrom a škoricou. Občas premiešame aby sa nám nepripálili. Rozvarené ich pomixujeme a ponalievame do pohárikov. Sterilizujeme 20 minút.
Slivková nutella
Potrebujeme: 2 kg sliviek 1 kg kryštálového cukru 150 g kakaa 100 g čokolády na varenie Postup: Slivky umyjeme a odkôstkujeme. Dám ich rozvariť do vačšieho hrnca a nakoniec ich rozmixujeme. Do takto rozvarených a rozmixovaných sliviek pridáme cukor, kakao, čokoládu a povaríme aby sa všetko dobre spojilo. Necháme vychladnúť, rozmixujeme aby […]
- Pečená kačica 13. septembra 2023
- Krémeš z lístkového cesta 11. septembra 2023
- Brokolicová krémová polievka 4. septembra 2023
- BeBe tvarohový nepečený koláčik 4. septembra 2023
- Gaštanové kocky 2. septembra 2023