OVOCNÉ SIRUPY Potrebujeme: 400 ks kvetov púpavy 2 citróny 1,5 kg cukru (môžme použiť aj trstinový cukor) 1,5 L vody Postup: Kvety púpavy zalejeme vodou, pridáme nakrájaný citrón (aj s kôrou) a privediem k varu. Necháme vrieť 1 minútu. Odstavíme a necháme vychladnúť. 24 hodín necháme odležať na chladnejšom mieste. Precedíme cez gázu, […] Púpavový medČítať viacPotrebujeme: zrelé jahody na 1 L jahodovej šťavy 2 g kyseliny citrónovej 150 g kryštálového cukru Postup: Jahody umyjeme, zbavíme stopiek, roztlačíme a vylisujeme. Šťavu necháme postáť, aby sa usadil kal a čistú šťavu precedíme cez gázu. Pridáme kyselinu citrónovú a cukor a necháme roztopiť. Naplníme do fliaš. Sterilizujeme 7 minút od bodu varu. Jahodový muštČítať viacPotrebujeme: 1 L marhuľovej šťavy 1 kg kryštálového cukru Postup: Ovocie umyjeme, odkôstkujeme, podlejeme troškou vody, rozvaríme a precedíme ( cez gázu ). Šťavu odmeriame, zmiešame s cukrom a spolu povaríme 5 minút. Horúce nalejeme do umytých fliaš, dobre uzavrieme a necháme pod dekou vychladnúť. Marhuľová šťavaČítať viacPotrebujeme: 30 ks bazového kvetu 3 kg cukru 3 litre prevarenej vody kyselina citrónová Postup: Čerstvo natrhané kvety namočíme do vody s kyselinou citrónovou a necháme stáť 24 hodín. Na druhý deň šťavu scedíme cez gázu. Do šťavy pridáme cukor a miešame aby sa cukor rozpustil. Podľa chuti ešte pridáme kyselinu citrónovú. Takto pripravený sirup […] Bazový sirupČítať viac
Vyskúšajte Mini veterníčky s vanilkovým pudingom 5. marca 2023 Srdiečko z lásky 5. marca 2023 Medový krémeš 4. marca 2023 Karamelovo – orechový koláčik 3. marca 2023 Makový koláč 2. marca 2023
Podporte nás! Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.