Hovädzia polievka s krupicovými knedličkami
hovädzie mäso na polievku
zelenina na polievku
nové korenie, čierne celé korenie
soľ, vegeta
1 vajíčko (na cca 3 porcie)
soľ
detská krupica
Postup:
Z mäsa a zeleniny uvaríme polievku.
Vajíčko vyšľaháme, ochutíme soľou a primiešame detskú krupicu. Keď to začne hustnúť a docielime hustejšiu konzistenciu, už krupicu nepridávame. Necháme postáť pri izbovej teplote cca 15 minút. To vriacej a osolenej vody pomocou malej lyžičky tvarujeme malé knedličky, ktoré hádžeme do vody. Varíme na miernom ohni cca 10 minút. Po dovarení vodu zlejeme.
Vyskúšajte
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
Podporte nás!
Pridaj komentár