Veľkonočná fašírka
1,5 kg mletého bravčového pliecka
2 rohlíky
2 vajíčka
80 g eidamu
150 ml mlieka
vegeta, soľ
čierne mleté korenie, majoránka
sušený cesnak
6 strúčikov cesnaku
6 uvarených vajíčok
Postup:
Rohlíky nakrájame na kocky, syr nastrúhame na jemnom strúhadle, cesnak pretlačíme. Rohlíky zalejeme mliekom, pridáme syr, cesnak, koreniny a vajíčka. Dobre zamiešame. Pridáme mleté mäso a ešte dochutíme podľa potreby. Mäso rozdelíme na 6 častí a do každej vložíme jedno vajíčko uvarené na tvrdo. Vyformujeme fašírku. Fašírky položíme na olejom vymastený plech, podlejeme trochou vody a pečieme pri 200 °C najprv 45 minút v zakrytom pekáči a neskôr už odokryté. Pooblievame výpekom a upečieme dozlatova.
Vyskúšajte
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár