Hrachová kaša
500 g sušený polený hrach
300 – 400 ml mlieka
zásmažka ( 2 PL múky, olej)
soľ, majoránka, (malý bobkový list, 4 bobulky nového korenia)
1 kl vegety
2 strúčiky cesnaku
špekáčky
smažená cibuľka
Postup:
Hrach deň vopred namočíme. Pred varením hrach premyjeme a uvaríme vo vode aj s koreninami. Keď je hrach uvarený, vyberieme z neho bobkový list a nové korenie a mixérom ho rozmixujeme. Pridáme mlieko, zásmažku a všetko spolu necháme prejsť varom. Podávame s usmaženou cibuľkou, opekanou špekáčkou a chlebíkom.
Vyskúšajte
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
- Jablková štrúdľa s hrozienkami 16. októbra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár