Hrachová kaša
500 g sušený polený hrach
300 – 400 ml mlieka
zásmažka ( 2 PL múky, olej)
soľ, majoránka, (malý bobkový list, 4 bobulky nového korenia)
1 kl vegety
2 strúčiky cesnaku
špekáčky
smažená cibuľka
Postup:
Hrach deň vopred namočíme. Pred varením hrach premyjeme a uvaríme vo vode aj s koreninami. Keď je hrach uvarený, vyberieme z neho bobkový list a nové korenie a mixérom ho rozmixujeme. Pridáme mlieko, zásmažku a všetko spolu necháme prejsť varom. Podávame s usmaženou cibuľkou, opekanou špekáčkou a chlebíkom.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár