Hrachová kaša
500 g sušený polený hrach
300 – 400 ml mlieka
zásmažka ( 2 PL múky, olej)
soľ, majoránka, (malý bobkový list, 4 bobulky nového korenia)
1 kl vegety
2 strúčiky cesnaku
špekáčky
smažená cibuľka
Postup:
Hrach deň vopred namočíme. Pred varením hrach premyjeme a uvaríme vo vode aj s koreninami. Keď je hrach uvarený, vyberieme z neho bobkový list a nové korenie a mixérom ho rozmixujeme. Pridáme mlieko, zásmažku a všetko spolu necháme prejsť varom. Podávame s usmaženou cibuľkou, opekanou špekáčkou a chlebíkom.
Vyskúšajte
- Plnené vanilkové muffiny 13. apríla 2021
- Jarné závitky 29. marca 2021
- Jahodový koláč so sušienkami 23. marca 2021
- Oreo cheesecake 22. marca 2021
- Tagliatelle carbonara 19. marca 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár