Hrachová kaša
500 g sušený polený hrach
300 – 400 ml mlieka
zásmažka ( 2 PL múky, olej)
soľ, majoránka, (malý bobkový list, 4 bobulky nového korenia)
1 kl vegety
2 strúčiky cesnaku
špekáčky
smažená cibuľka
Postup:
Hrach deň vopred namočíme. Pred varením hrach premyjeme a uvaríme vo vode aj s koreninami. Keď je hrach uvarený, vyberieme z neho bobkový list a nové korenie a mixérom ho rozmixujeme. Pridáme mlieko, zásmažku a všetko spolu necháme prejsť varom. Podávame s usmaženou cibuľkou, opekanou špekáčkou a chlebíkom.
Vyskúšajte
- Čokoládové brownie sušienky 3. januára 2022
- Plnené kakaové oriešky 2. decembra 2021
- Jablkové pyté 29. novembra 2021
- Kokosové medvedie labky 29. novembra 2021
- Bleskový koláč s jablkami 4. novembra 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár