Olejová bublanina
Potrebujeme:
4 vajcia
1 hrnček krštálového cukru
1 vanilkáč
3/4 hrnčeka mlieka
3/4 hrnčeka oleja
1 prášok do pečiva
2 hrnčeky polohrubej múky
kompótové jahody( precedené, nakrájané)
Postup:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, múku, mlieko a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahané bielka. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, rozložíme na povrch ovocie. Pečieme pri 180 °C cca 30-35 minút. Pred podávaním posypeme cukrom.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár