Papriková nátierka
2,5 kg červená paprika
250 ml rastlinný olej
100 ml ocot
50 g Nakladač
150 g kryštálový cukor
jedna malá lyžička soľ
3 kusy feferónka
Postup:
Papriku umyjeme, vyberieme jadrovník a pomelieme, pridáme olej, ocot, cukor, soľ, preosiaty nakladač a ak chceme mať pikantnú nátierku, pridáme feferónku, ktorú tiež pomelieme. Všetko spolu premiešame v hrnci a varíme od bodu varu 30 minút. Ešte horúce nalejeme do nahriatych pohárov, uzatvoríme viečkom a uložíme do deky až do vychladnutia.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár