Hruškový kompót s citrónom
hrušky
400 g cukru
citróny
1 liter vody
Postup:
Hrušky umyjeme, ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny a vkladáme do studenej vody s octom, aby nezhnedli.
Uvaríme sirup tak, že na 1 liter vody dáme 400 g kryštálového cukru a za stáleho miešania privedieme do varu. Necháme vychladnúť.
Hrušky uložíme do čistých pohárov, na vrch vložíme 2 plátky citróna, zalejeme nálevom. Uzatvoríme viečkom. Sterilizujeme pri teplote 85°C 25 minút. Po desiatich minútach vyberieme a otočíme na 5 minút hore dnom.
Uložíme do deky až do vychladnutia. Citrón dodá hruškám výbornú neopakovateľnú chuť.
Precept poslala: Blažena S.
Vyskúšajte
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár