• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Hruškový kompót s citrónom

 

Potrebujeme:Hruškový kompót od Blaženy S.

 

hrušky

400 g cukru

citróny

1 liter vody

 

Postup:

 

Hrušky umyjeme, ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny a vkladáme do studenej vody s octom, aby nezhnedli.

Uvaríme sirup tak, že na 1 liter vody dáme 400 g kryštálového cukru a za stáleho miešania privedieme do varu. Necháme vychladnúť.

Hrušky uložíme do čistých pohárov, na vrch vložíme 2 plátky citróna, zalejeme nálevom. Uzatvoríme viečkom. Sterilizujeme pri teplote 85°C 25 minút. Po desiatich minútach vyberieme a otočíme na 5 minút hore dnom.

Uložíme do deky až do vychladnutia. Citrón dodá hruškám výbornú neopakovateľnú chuť.

 

Precept poslala: Blažena S.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.