Jablkový kompót

 

Potrebujeme:

 

jablká

kryštálový cukor

vanilkový cukor

kyselinu citrónovú

klinčeky

celú škoricu

 

Postup:

 

Jablká umyjeme a očistíme. Celé očistené jablká vložíme do nádoby s vodou  do ktorej sme pridali kyselinu citrónovú. Takto jablká nezhnednú. Jablká postupne vyberáme z vody, rozkrojíme a zbavíme jadrovníka. Krájame na menšie kúsky. 

Do každého pohára pridáme 3 PL cukru, 1 KL vanilkového cukru, 1 klinček a kúsok celej škorice. Pozalievame vodou, v ktorej sme máčali jablká. 

Sterilizujeme 15 minút.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.