Jablkový kompót
jablká
kryštálový cukor
vanilkový cukor
kyselinu citrónovú
klinčeky
celú škoricu
Postup:
Jablká umyjeme a očistíme. Celé očistené jablká vložíme do nádoby s vodou do ktorej sme pridali kyselinu citrónovú. Takto jablká nezhnednú. Jablká postupne vyberáme z vody, rozkrojíme a zbavíme jadrovníka. Krájame na menšie kúsky.
Do každého pohára pridáme 3 PL cukru, 1 KL vanilkového cukru, 1 klinček a kúsok celej škorice. Pozalievame vodou, v ktorej sme máčali jablká.
Sterilizujeme 15 minút.
Vyskúšajte
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
Podporte nás!
Pridaj komentár