Bazový sirup
30 ks bazového kvetu
3 kg cukru
3 litre prevarenej vody
kyselina citrónová
Postup:
Čerstvo natrhané kvety namočíme do vody s kyselinou citrónovou a necháme stáť 24 hodín. Na druhý deň šťavu scedíme cez gázu. Do šťavy pridáme cukor a miešame aby sa cukor rozpustil. Podľa chuti ešte pridáme kyselinu citrónovú. Takto pripravený sirup nalievame do čistých umelohmotných fliaš. Do každej fľaše pridáme na špičku noža konzervačný prostriedok. Fľaše uzavrieme a odložíme na chladnejšie miesto.
- Úžasné fašiangové šišky 23. januára 2023
- Segedín s kuracím mäsom 23. januára 2023
- Hrachová polievka s klobáskou 23. januára 2023
- Kokosové rezy so žĺtkovou polevou 23. januára 2023
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
Pridaj komentár